Abdijmuseum Ten Duinen

Abdijmuseum Ten Duinen

In het Abdijmuseum wandel je langs de oude abdijmuren in de prachtige natuur en ontdek je fantastische archeologische vondsten. Ga mee op tijdreis naar 1490 en waan je een middeleeuwse monnik aan de hand van een virtual reality-bril. En het beste van alles, deze tijdreis is volledig gratis!

Specificaties rond toegankelijkheid
Er zijn twee gereserveerde parkeerplaatsen bij de ingang. Het onthaalgebouw is niet toegankelijk. Rolstoelgebruikers kunnen daarom aanbellen bij de alternatieve ingang (de huidige uitgang van het bezoekerscentrum), via de A. Verbouwelaan. Deze ingang staat aangeduid. Er is altijd iemand aanwezig in het bezoekerscentrum om de deur te openen. De lift van het museum is voldoende ruim, die van het bezoekerscentrum is 105 cm breed en 122 cm diep. De meeste zalen zijn goed bereikbaar. Bij de belevingselementen kan je wel hulp nodig hebben. Er zijn twee aangepaste toiletten, maar de draai- en opstelruimte is beperkt. Het ruïneveld is voor rolstoelgebruikers erg moeilijk toegankelijk omwille van de steile hellende vlakken.
Als blinde of slechtziende kan je virtual reality beleven met aangepaste audio, waarin je extra informatie hoort over wat er getoond wordt. Buiten kan je op de site op ontdekking gaan en bijvoorbeeld de versierde kraagstenen voelen. In het museum zijn er in elke zaal infobordjes in braille-opschrift.

Voor wie is het toegankelijk?

Toegankelijk voor personen met een visuele beperking, een auditieve beperking en een mobiele beperking

Openingsuren?

Dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u. In het weekend van 14u tot 17u. Adres: Koninklijke Prinslaan 2, 8670 Koksijde.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar betalend.

Vraag hier je ticket aan

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je ticket op via mail.

(*) Deze velden zijn verplicht.