Gravensteen/Sint-Pietersabdij

Gravensteen/Sint-Pietersabdij

Ben je een muziekfanaat, speel je graag detectieve op of hou je gewoon van mooie historische gebouwen? Dan moet je naar de Sint-Pietersabdij in Gent! Kom alles te weten over de Nederlandstalige muziek op de expo ‘Lang leve de muziek’. Of los samen met de Alison-audiogids een mysterieuze historische moord op in de abdij. Een bezoek aan de Sint-Pietersabdij is zoveel meer dan een abdijbezoek. En het is voor iedereen toegankelijk.

Eens op bezoek gaan bij de Graaf van Vlaanderen en een kijkje nemen in zijn folterkelder? Het Gravensteen zet op 18 mei haar valbrug met plezier open voor geïnteresseerden. Ook voor wie minder goed ziet of hoort.

Specificaties rond toegankelijkheid
Via de alternatieve ingang van de Sint-Pietersabdij geraak je vlot binnen. Doorheen het gebouw kan je wat hulp goed gebruiken aan enkele moeilijk te openen deuren en steile hellingen. De lift is ruim, maar de oproepknoppen zijn wat moeilijk bereikbaar en de deur is eerder zwaar. De permanente tentoonstelling ‘Tussen Hemel en Aarde’ over de abdij bereik je via een alternatieve drempelloze toegang via de binnentuin in kasseien (enkel onder begeleiding). Een aantal vitrines staan op een hoge sokkel. Ook aan de PietersBar kan je hulp gebruiken voor de steile helling die tot tegen de deur loopt. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar. Er is een ruim en goed aangepast toilet met beugels, maar de ruimte in het sas naar het toilet is wel beperkt.

Voor wie is het toegankelijk?

Het Gravensteen is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Sint-Pietersabdij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingsuren?

Het Gravensteen is elke dag open van 10u tot 18u. De Sint-Pietersabdij is open van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 18u. Op 18 mei kan je een bezoek brengen aan de expo Lang leve de muziek van 10 tot 18 uur. Adres Gravensteen: Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent. Adres Sint-Pietersabdij: Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar betalend.

Spijtig!

De tickets voor deze locatie zijn uitverkocht

Bekijk de andere locaties