Hof van Busleyden

Hof van Busleyden

Welkom in het Museum Hof van Busleyden! Treed binnen in dit prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Hier ontmoetten ze elkaar om ideeën uit te wisselen en stil te staan bij een wereld in verandering tijdens de vijftiende en zestiende eeuw. Tijden waarin alles lijkt te veranderen en de mens centraal staat. Net als toen is dit huis vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst.

Meer info over het Hof van Busleyden op de website www.hofvanbusleyden.be

Specificaties rond toegankelijkheid
Hof van Busleyden is goed toegankelijk via de binnentuin langs de Sint-Janstraat. De meeste belevingselementen en tentoongestelde objecten zijn goed bereikbaar en bruikbaar. En ook de meeste zaalteksten zijn goed leesbaar. De shop is toegankelijk, al is het meubel wat hoog. Er is een aangepast toilet met voldoende ruimte en beugels. Er zijn meeneemzitjes en een rolstoel beschikbaar. Doorheen het museum vind je verschillende rustpunten.

Aan de balie is er een ringleiding. Overal vind je een mix van beeld en geluid. De belangrijkste gesproken filmpjes werden ondertiteld. De lift heeft een auditief en visueel signaal, en de knoppen voel je ook in braille. Er zijn duidelijke volglijnen en contrasten, bijvoorbeeld via lijnen in ledverlichting of kleurverschillen. In een zaal waar vooral wit gebruikt werd en in de donkere zaal met de Besloten Hofjes is dit iets moeilijker. De signalisatie is duidelijk en deels ook tactiel. Er wordt gewerkt met een systeem van letters, kleuren en symbolen om het overal eenvoudig en herkenbaar te houden

Voor wie is het toegankelijk?

Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Openingsuren?

Elke dag van 10 tot 17 uur (op woensdag gesloten). Op donderdag open tot 22 uur. Adres: Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar betalend.

Vraag hier je ticket aan

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je ticket op via mail.

(*) Deze velden zijn verplicht.