Huis Van Alijn

Huis Van Alijn

Het Huis van Alijn geeft jou een blik op de tradities en gewoontes van de 20ste eeuw. Herbekijk jouw favoriete Ketnetserie of kom naar de voorstellingen van 'Pierke van Alijn’ - een iconisch Gents poppentheater. Ook wie over- of ondergevoelig is aan prikkels zal dankzij de mand met hulpmiddelen probleemloos het museum kunnen beleven.

Het Huis van Alijn voorziet speciaal voor 18 mei ook een poppenkastvoorstelling van Pierke
die met een tolk Vlaamse Gebarentaal wordt gespeeld. Op die manier kunnen dove kinderen ook genieten van de poppenkast van 14u30 tot 16u. Reserveren verplicht via de toegankelijkheidsmedewerker liesa.rutsaert@stad.gent .

Specificaties rond toegankelijkheid
Het Huis van Alijn is slechts gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk, maar heeft met zijn multi-sensoriële opstelling wel heel wat te bieden voor wie een andere vorm van beperking heeft. Er zijn aangepaste rondleidingen voorzien voor mensen met dementie, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden. Het museum heeft ook initiatieven ondernomen om personen met autisme te verwelkomen. Naast een aangepaste museumpresentatie, kan je op de website een bezoekersgids downloaden om het bezoek voor te bereiden. Blinden en slechtzienden kunnen de museumteksten in pdf op de website terugvinden. Om deze dan via hun smartphone te beluisteren. Daarnaast voorzien ze op aanvraag persoonlijke begeleiding van het station en/of bushalte naar het museum. Een vrijwilliger van het Huis van Alijn staat in voor deze extra service.

Voor wie is het toegankelijk?

Toegankelijk voor verschillende vormen van beperking, maar slechts gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.

Openingsuren?

Van 9u tot 17u (op woensdag gesloten). Adres: Kraanlei 65, 9000 Gent.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar betalend.

Vraag hier je ticket aan

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je ticket op via mail.

(*) Deze velden zijn verplicht.