MSK Gent

MSK Gent

Kom naar het Museum voor Schone Kunsten in Gent en ontdek er een rijke collectie van 9 000 kunstwerken, voornamelijk uit de zuidelijke Nederlanden. Je vindt er ook de allereerste Belgische 3D-voelplaat. Blinden en slechtzienden 'voelen' zo het schilderij 'Het Goede Huis' van Gustave de Smet. Dit zorgt voor een unieke kunstbeleving voor iedereen. Vraag je gratis ticket aan via deze website.

Op zaterdag 18 mei organiseert MSK Gent om 14u bijkomend ook een workshop voor blinden en slechtzienden. Alle info vind je op de website: https://www.mskgent.be/nl/activiteiten/workshop-voor-blinden-en-slechtzienden-panamarenko Inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk via nora.dewit@stad.gent .

Het MSK ga je drempelloos binnen via een helling aan de rechterkant van de trappen. Het museum is goed toegankelijk met de plateaulift, al kan je die niet zelfstandig bedienen. Er zijn aangepaste toiletten bij de patio noord en de rolstoelingang. De ruimte in het toilet bij de rolstoelingang is nipt, maar bruikbaar met hulp. In het andere aangepaste toilet heb je voldoende ruimte en beugels, maar in het sas ervoor is de ruimte aan de deur wat nipt. Er is ook een toegankelijk restaurant.

Voor wie is het toegankelijk?

Volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Openingsuren?

Week 9u30 tot 17u30. Weekend 10u tot 18u. Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar betalend.

Vraag hier je ticket aan

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je ticket op via mail.

(*) Deze velden zijn verplicht.