Belevingscentrum Ronse

Belevingscentrum Ronse

De Hoge Mote in het midden van het historisch centrum van Ronse is een grensverleggend onthaal- en belevingscentrum. Dankzij interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality ontdek je de geschiedenis van Ronse. Zeer goed toegankelijk voor iedereen, ook de panoramatoren! Zet je reis vervolgens verder In het Textielmuseum.

MUST is het textielmuseum van Ronse en is een leerrijke ervaring voor iedereen die iets wil bijleren over de textielsector die Vlaanderen op de wereldkaart heeft gezet. Een rondleiding door vakkundige gidsen loodst je door de geschiedenis en processen van de textielproductie. Het is ideaal om te combineren met een bezoekje aan de crypte. De Sint-Hermescrypte is in West-Europa een typisch verschijnsel van de romaans-gotische architectuur en dient als bewaarplaats voor de relikwie├źn van een plaatselijke heilige. Voor Ronse is dat de heilige Hermes, patroon van de zenuw- en geesteszieken.
Het museum en de Hoge Mote zijn volledig toegankelijk voor andersvaliden, de crypte slechts gedeeltelijk.

Met je ticket krijg je gratis toegang tot het belevinsgcentrum, het textielmuseum en de crypte. Om 15u30 is er een vaste rondleiding in het textielmuseum.

Voor wie is het toegankelijk?

De Crypte is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, het textielmuseum en het belevingscentrum zijn volledig toegankelijk.

Openingsuren?

Vaste rondleiding op specifieke dagen, inclusief op 18 mei, om 15u30 in het textielmuseum. Crypte dinsdag tot zondag van 10u tot 17u. Adres: De Biesestraat 2, 9600 Ronse.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar belevingscentrum gratis maar crypte en textielmuseum MUST betalend.

Vraag hier je ticket aan

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je ticket op via mail.

(*) Deze velden zijn verplicht.