Belevingscentrum ’14-‘18

Belevingscentrum ’14-‘18

Kom naar de Engelenburcht in Tildonk en maak een tijdreis in het Belevingscentrum van '14-'18. Je wordt er ondergedompeld in het leven tijdens WOI. Ervaar zelf hoe men toen deze woelige periode beleefde en kom alles te weten over het grote internationale verhaal achter de oorlog. Er zijn speciale voorzieningen voor personen met motorische, visuele of auditieve beperkingen. Zo kan echt iedereen het aangrijpend verhaal van de Eerste Wereldoorlog beleven. Als je geïnteresseerd bent in de oorlog, is dit een plek waar je gewoonweg moet geweest zijn.

Schrijf je in voor de gratis rondleiding om 11 uur en ga samen met zuster Bénédicte en mademoiselle Florentine op ontdekking door het klooster van de Ursulinen in Tildonk. Zij staan in voor de kinderen die zich willen inschrijven in het internaat. Ze laten de ‘ouders’ en de ‘kinderen’ alle hoekjes en kantjes zien, aangevuld met enkele pittige verhalen. Let wel, er zijn wel een aantal trappen op het parcours.
Specifiek voor de rondleiding, graag inschrijven via grooteoorlog@vlaamsbrabant.be .

Specificaties rond toegankelijkheid
De stoep voor de ingang is 150 cm breed. Er is een voorbehouden parkeerplaats. Misschien kan je hulp gebruiken om de zware deur te openen. Binnen is alles vlot toegankelijk met een onderrijdbare balie. De doorgangen zijn overal ruim en er is een goed toegankelijke lift. Het toilet is goed toegankelijk, met voldoende opstelruimte en beugels. Enkel de wastafel is beperkt onderrijdbaar. De tekstuele informatie en belevingselementen zijn goed leesbaar, bereikbaar en bruikbaar vanuit de rolstoel. Voor anderstaligen zijn de informatieteksten in schrift verkrijgbaar aan het onthaal. Blinden en slechtzienden kunnen deze teksten op voorhand digitaal opvragen. Ook de brasserie is goed toegankelijk en heeft onderrijdbare tafels. Het terras is toegankelijk, maar daar zijn de tafels beperkt onderrijdbaar.

Voor wie is het toegankelijk?

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden. Er zijn ook voorzieningen voor doven en slechthorenden.

Openingsuren?

Elke dag open van 10u tot 18u. Adres: Kruineikestraat 5a, 3150 Haacht.

Gratis?

Gratis op 18 mei op vertoon van je ticket (zie aanvraagformulier hieronder). Doorheen het jaar betalend.

Vraag hier je ticket aan

Vul hieronder je gegevens in en we sturen je ticket op via mail.

(*) Deze velden zijn verplicht.